Jumatate de veac de muzica rock in Timisoara

Azi se împlinesc cinci ani de la prima ediție a Serii Bănățene. La ceas aniversar ne-am gândit să dedicăm ediția de miercuri, 4 noiembrie, de la ora 19.30, unui fenomen cândva caracteristic vieții culturale din Timișoara, muzica rock. Pentru a ne povesti despre „anii de glorie” ai rockului timișorean i-am invitat alături de noi pe Bogdan Puriș, Emil Biebel și Zoltan Varga. Vă așteptăm in seara aceasta , de la 19.30, la Bierhaus, pentru a povesti despre „Jumătate de veac de muzică rock în Timișoara”.

Citește mai mult

O stire de o jumatate de veac

Pe locul in care se-nalta blocul de sticla Era o piata inghesuita, cu dughene de tabla. In fiecare din ele,  statea pe cate un scaun o femeie. In fata ei, pe  cate o masuta, cate  o masina de scris.  Sus, pe dugheana, cate o firma vopsita cu litere albe Pe fondul albastru, se vedea de departe. Scria simplu si clar: Birou de copiat acte. Dinauntru se auzeau degete batand tare Clapele masinii de scris. Apoi zgomotul carului Intorcandu-se la inceputul de pagina. Iarna, in toate dughenele era cald.   Zeci…

Citește mai mult

Pauza romantica intr-un veac precipitat

În asaltul umbrelor, stă un conte și zărește, în colțul mesei, un coif. Se întreabă contele: Gândește coiful cu mintea din capul pe care l-a apărat de săbii? Ce este în coif? –          Un adânc de umbră drept cuib pentru oul firav de lumină? Ce tresare în coif? –          Limba care a spus gândurile?   Are în față margini de caiete și notează ample impresii despre tot ce-i trece prin cap.

Citește mai mult