„Infrastructură Medicală pentru Dezvoltarea de Servicii Chirurgicale de Excelență în Regiunea Transfrontalieră”

Proiectul MEDICARE – „Infrastructură Medicală pentru Dezvoltarea de Servicii Chirurgicale de Excelență în Regiunea Transfrontalieră”, derulat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (UMFVBT), prin Disciplina de Metodologie a Cercetării Științifice și Microchirurgie, în parteneriat cu Spitalul General ”Sf. Luka” din Smederevo, Serbia, se lansează la Timișoara luni, 7 octombrie 2019, la sediul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”– Sala Senatului, cu începere de la ora 13.00.

Cele două instituții partenere în proiect vor beneficia de un buget total de 1.173.194,62 EURO, din care sprijinul financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia se ridică la valoarea de 997.215,42 EURO.
Fondurile disponibile prin proiect pentru partenerul român vor fi utilizate pentru extinderea cu încă două nivele a clădirii Centrului de Chirurgie Laparoscopică și Microchirurgie „Pius Brânzeu”, ce reprezintă un centru de excelență al UMFVBT în pregătirea chirurgicală la nivel european și dotarea cu echipamente medicale. Prin infrastructura creată, medicii chirurgi din regiunea transfrontalieră vor beneficia de cursuri de tehnici chirurgicale la cele mai înalte standarde în domeniu, cu ajutorul cărora vor putea deservi populația transfrontalieră cu servicii medicale de înaltă calitate.

Totodată, pe parcursul derulării proiectului vom realiza schimburi de bune practici între specialiștii celor două regiuni și vom efectua screening-uri ale populației din județele Timiș, Caras-Severin și Mehedinți, în ceea ce privește cancerul de prostată, cancerul uterin, cancerul gastric și diabetul zaharat, iar populația din districtul Podunavski din Serbia va beneficia de intervenții chirurgicale gratuite.

De asemenea ne propunem, alături de partenerii din Serbia, să informăm și să formăm populația din regiune cu privire la acordarea primului ajutor. Pe parcursul celor 2 ani de implementare a proiectului (iulie 2019 – iulie 2021), vom derula campanii de conștientizare a populației cu privire la incidența, diagnosticul prin screening și tratamentul cancerului de prostată, cancerului uterin, cancerului gastric și diabetului zaharat, cât și în ce privește posibilitatea de a beneficia de servicii gratuite de diagnosticare
prin screening.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.