Ingrediente: 750 g carne (piept de pui dezosat) 100 g ciuperci proaspete 1 morcov mic 150 g bacon 50 g cașcaval 1 ou 1 lingură de smântână 1 fir de ceapă verde puțin mărar și pătrunjel sare, piper, cimbru Mod de preparare: Se spală puiul, se taie pe orizontală astfel încât să rămână o bucată întreagă, dar mai subțire. Se întinde o folie de plastic pe masă și se pun bucățile de pui unele lângă altele. Se condimentează. Peste ele se pune o altă bucată de folie. Se bate pieptul…
Citește mai multEtichetă: smantana
GASTRONOMIE / Pui tandoori cu curry de legume
Ingrediente tandori chicken: – 500 gr de piept de pui – 2 linguri de pudră tandoori (scorțișoară, coriandru, chimion, cuișoare, usturoi pudră, ghimbir pudră, boia iute, boia dulce, sare) – 150 ml iaurt sau iaurt amestecat cu smântână – 2 linguri ulei – 1 linguriță de suc de lămâie – sare după gust Curry cu legume: – 100 gr orez sălbatic – 100 gr morcov – 100 gr mazăre – 100 mazăre – 1 litru de apă – 500 gr zeamă supă groasă de legume – 1 linguriță lămâie –…
Citește mai multGASTRONOMIE / Somon cu sos de piper
Timp de preparare: 40 minute (complexitate medie) Ingrediente: 2 felii de somon sare,piper Sos de piper: 1 lingură piper negru 1 pahar de vin alb sec 2 linguri whisky 250 ml smântână de gătit zeamă de lămâie jumătate de linguriță de amestec sare și piper negru măcinat rozmarin verde tocat Mod de preparare: Am început prin a hidrata piperul o oră în apă. Apoi, somonul l-am „tratat” cu un amestec de condimente special pentru peste și l-am pus la cuptor pentru cca 30 de minute. Am pus…
Citește mai multGASTRONOMIE / Salata Caesar de curcan
Timp de preparare: 20 minute (complexitate redusă) Ingrediente: 300 g piept de curcan gătit la grătar 1 salată verde 1 ceapă verde 3 felii pâine 1-2 căței usturoi 3 linguri maioneză 1 lingură smântână 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriță pastă de anșoa sare piper proaspăt măcinat parmezan ras în felii subțiri 1-2 linguri ulei măsline Mod de preparare: Amestecăm bine maioneza cu smântâna, sucul de lămâie, pasta de anșoa, sare și piperul proaspăt măcinat, până se omogenizează compoziția și lăsăm sosul la rece, până pregătim salata.…
Citește mai multGASTRONOMIE / Gnocchi cu spanac şi ciuperci
Ingrediente: 750 g cartofi 175 g gris 350 g spanac 1 ou 500 g ciuperci 100 g caşcaval 2 căţei de usturoi 1 vârf de cuţit de nucşoara 2 linguri ulei 2-3 linguri de smântâna sare, piper Mod de preparare: Se spală cartofii şi se curăţă de coajă. Se taie cubuleţe. Se fierb aproximativ 20 de minute în apă cu puţină sare. Se verifică dacă sunt gata şi se scurg de apă. Se pisează bine şi se amestecă cu grisul, oul şi nucşoara. Se pune o cratiţă cu apă…
Citește mai multGASTRONOMIE / Peşte la cuptor, în sos de vin şi smântână
Ingrediente: 1 kg peşte file din care preferaţi 1 ceapă albă 150 ml. de vin alb sec 200 ml. de smântână pentru frișcă 2 linguri de ulei de măsline 1 lămâie – coajă rasă și zeamă (pentru cine nu agrează gustul prea acru, se poate reduce sau chiar elimină cantitatea de zeamă de lămâie) 1 lingură de tarhon uscat sau verde sare, piper 3 linguri de făină integrală, pentru tăvălit peștele 3 linguri de ulei de măsline, pentru prăjit opțional, puțin cașcaval ras, pentru gratinat Mod de preparare: Condimentăm…
Citește mai multGASTRONOMIE / Lasagna cu ciuperci
Ingredinete pentru 4 porţii : 16 fâșii de lasagna 1 cutie de ciuperci 2 linguri măsline fără sâmburi 500 ml lapte 5 linguri de făină 2 roșii (200 ml roșii în bulion) 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 ardei gras roșu (kapia) 100 g unt 200 ml smântâna sare, piper după gust Sosul Bechamel : Într-o cratiţă punem la topit 70 g unt, adăugăm făină, amestecăm puțin cu un tel sub formă de pară și încorporăm aproape imediat laptele clocotit. După ce omogenizăm bine sosul îl lăsăm…
Citește mai multCartofi Cu Smantana La Cuptor
Ingrediente: 8 cartofi un castronel smantana cascaval ras marar patrujel cub maggie ardei gras Preparare: Se curata cartofii si se taie rondele. Se pun intr-un vas cu ulei, apa, ardeiul gras si delikat. Cand sunt gata se scot din cuptor. Peste smantana se pune un cub maggie si niste patrunjel tocat fin. Smantana se pune peste cartofi si se lasa cateva minute la cuptor. Se scoate si pune cascavalul ras si mararul. Timp Preparare: 40 minute
Citește mai mult