GASTRONOMIE / Ruladă de pui

Ingrediente: 750 g carne (piept de pui dezosat) 100 g ciuperci proaspete 1 morcov mic 150 g bacon 50 g cașcaval 1 ou 1 lingură de smântână 1 fir de ceapă verde puțin mărar și pătrunjel sare, piper, cimbru Mod de preparare: Se spală puiul, se taie pe orizontală astfel încât să rămână o bucată întreagă, dar mai subțire. Se întinde o folie de plastic pe masă și se pun bucățile de pui unele lângă altele. Se condimentează. Peste ele se pune o altă bucată de folie. Se bate pieptul…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Friptură de porc la tavă cu bere și inele glasate

Timp de preparare: 1 oră și 45 minute (complexitate medie)     Ingrediente: 1,2-1,5 kg carne de porc (cotlet, pulpă, mușchiuleț, ceafă, gușă) 1 morcov 1 păstârnac 1-2 cepe 300-350 g mazăre (proaspătă, conservată sau congelată) 1 linguriță miere 2 linguri oțet roșu 3-4 linguri ulei 1 lingură ulei de măsline 1 linguriță boia dulce 1 vârf de cuțit boia iute 3-4 foi de dafin 500 ml bere blondă 2 linguri ketchup 3 lingurițe zahăr unt cât o nucă 1/2 ardei gras roșu 1/2 legătură mărar sare, piper, cimbru  …

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Ruladă de porc cu gogoşari

Ingrediente:   1 kg mușchi de porc 2 gogoșari 1 ceapă 70 g ghimbir 1 ou 2 linguri pesmet 1 legătură pătrunjel 40 ml ulei 1 linguriță rasă cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Spălați bine carnea, o curățați de pielițe și tendoane  și o ștergeți bine cu prosoape absorbante de bucătărie. Cu un cuțit cu lamă subțire tăiați în mușchiul de porc astfel încât să faceți un buzunar prin centrul acestuia. Ungeți carnea cu ulei și presărați-o cu cimbru, sare și piper. Curățați gogoșarii de cotoare și…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Friptură de viţel umplută cu ciuperci

Ingrediente: 4 linguri unt 3 chifle 250 g ciuperci Champignon 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 legătură pătrunjel 1 fir de cimbru 1 lingură rozmarin tocat 3 ouă sare piper nucșoară 1 kg carne de vițel fasonată pentru ruladă 250 ml supă din carne Mod de preparare: Se taie cuburi pâinea și se rumenește în unt încins. Se lasă să se răcească. Se taie felii ciupercile. Ceapa se toacă și se călește în ulei încins. Se adaugă ciupercile și se călesc până ce se evaporă lichidul.   Se…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Carbonada

Timp de preparare: 3 ore (complexitate medie)   Ingrediente:   1,2 -1,5 kg carne de vită (antricot, mușchi, pulpă) 6 cepe medii 1/2 morcov 20 g unt 3 linguri făină albă 3 linguri pesmet 3 linguri oțet de vin roșu 1 l bere blondă 1-2 peperoni 1 lingură zahăr (brun) sare, piper 3 frunze de dafin câteva frunze de tarhon 1 linguriță ghimbir dat pe răzătoare 1 praf de scorțișoară 1 linguriță cimbru uscat sau 3-4 crenguțe cimbru proaspăt   Mod de preparare: Carbonada un fel de mâncare specific regiunii…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Vinete umplute cu ceapă şi sos de iaurt

Ingrediente: 4 vinete mici zeamă de la 2 lămâi sare piper proaspăt măcinat 5 cepe 3-4 căței de usturoi 1 lingură de ulei de măsline pătrunjel 1 linguriță de oregano 1 linguriță de cimbru 30 g sâmburi de pin Ingrediente pentru sos : 2 pahare de iaurt degresat 2-3 căței de usturoi 2 linguri de miere   Mod de preparare :   Vinetele se curăţă de coajă.  Apoi se spală și se tăie în două. Se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe.   Jumătățile de vinete se stropesc cu zeamă…

Citește mai mult