Stiri din Timisoara: articole si informatii locale, national-international
Știri din Timișoara; site partener cu UZPR
  • Timisoara
  • Banat
  • National
  • International
  • Fapt Divers
  • Magazin
  • Redactia
    • Contact
    • GDPR
  • Toate articolele
Pendul de Știri
  • [ 17 iulie 2025 ] „Povești din vecini” în cartierul Lipovei Timisoara
  • [ 17 iulie 2025 ] Turnul de Apă din Iosefin realizat 70% Timisoara
  • [ 17 iulie 2025 ] Ludovic Mrazec, geolog şi petrograf Fapt Divers
  • [ 17 iulie 2025 ] Cinema în aer liber și filme europene la „Ceau, Cinema”! Timisoara
  • [ 16 iulie 2025 ] Colterm Timișoara sărbătorește „Ziua Energeticianului 2025” Timisoara
Acasărozmarin

rozmarin

Fapt Divers

Ce plante aromatice cultiva romanii – rozmarinul, levantica si busuiocul pe primele locur

30 aprilie 2013 Daniela Florian 0

Românii sunt tot mai interesaţi de cultivarea propriilor plante, iar cele aromatice se numără printre cele mai apreciate în acest sens, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit. „Românii […]

Gastronomie

GASTRONOMIE / Somon cu sos de piper

31 decembrie 2011 Haris Ciumedean 0

Timp de preparare: 40 minute (complexitate medie)   Ingrediente: 2 felii de somon sare,piper Sos de piper: 1 lingură piper negru 1 pahar de vin alb sec 2 linguri whisky 250 ml smântână de gătit […]

Gastronomie

GASTRONOMIE / Orez cu legume la cuptor

28 decembrie 2011 Haris Ciumedean 0

Timp de preparare: 1 oră (complexitate redusă)   Ingrediente: 200g orez O lingură ulei măsline O ceapă tăiată mărunt O linguriță rozmarin 250g ciuperci tăiate în sferturi 2 ardei grași roșii tăiați în cubulețe 400g […]

Gastronomie

GASTRONOMIE / Pui basc cu ardei

25 decembrie 2011 Haris Ciumedean 0

Timp de preparare: 1 oră și 30 minute (complexitate medie)   Ingrediente: 1 pui tăiat bucăți 700 gr ardei grași, roșii, galbeni și verzi 3 căței de usturoi 1 kg de roșii decojite 1 pahar […]

Gastronomie

GASTRONOMIE / Pulpă de curcan la cuptor

24 decembrie 2011 Haris Ciumedean 0

Timp de preparare: 2 ore și 30 minute (complexitate redusă)   Ingrediente: 1,5 kilograme pulpă de curcan 2 linguri muștar cu boabe 5 căței de usturoi 50 g bacon/slănină 2 crenguțe de rozmarin 5-6 linguri […]

Gastronomie

GASTRONOMIE / Piept de pui umplut cu brânzeturi

12 decembrie 2011 Haris Ciumedean 0

Ingrediente:   4 bucăți de piept de pui pregătite ca pentru şniţel, aplatizate până la o grosime de 2 mm, condimentate cu sare , cu piper şi rozmarin 2 linguri de maioneză pesmet fulgi de […]

Gastronomie

GASTRONOMIE / Friptură de viţel umplută cu ciuperci

11 decembrie 2011 Haris Ciumedean 0

Ingrediente: 4 linguri unt 3 chifle 250 g ciuperci Champignon 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 legătură pătrunjel 1 fir de cimbru 1 lingură rozmarin tocat 3 ouă sare piper nucșoară 1 kg […]

Gastronomie

GASTRONOMIE / Piept de curcan umplut

28 noiembrie 2011 Haris Ciumedean 0

Ingrediente:   1 bucată piept de curcan 400 grame ciuperci 100 grame șunculița 150 grame măsline tăiate 1 bucată ceapă 1 cană vin alb 1/2 bucată lămâie 1/2 linguriță piper 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță […]

Gastronomie

GASTRONOMIE / Piept de pui cu lămâie

26 noiembrie 2011 Haris Ciumedean 0

Ingrediente: 4 felii de piept de pui 1 lămâie 1 pahar de vin alb sec 20 ml ulei de masline 5-6 foi de dafin Sare Piper 1 crenguţă rozmarin 100 gr făină   Mod de […]

Editorialele TimNews

editorial de presa stiri tin Timisoara

Bancul zilei

Prima întâlnire a soacrei cu nora

– Mamă dragă, în casă aici sunt o grămadă de reguli. Hai să ți le spun de la început să fii pusă în gardă și să nu calci pe bec.

Cele mai importante sunt astea:

Când mă vezi cu basmaua pe ambii ochi să nu cumva să îmi cauți de vorbă că e jale;

Când mă vezi cu basmaua pe ochiul stâng, să te pregătești deja de valiză că e groasă treaba;

Când mă vezi cu basmaua pe celălalt ochi înseamnă că trebuie să fugi că nu mai e de stat aici.

La care fata:

– Mama soacră, m-ai luat prin surprindere, mie nu mi s-a spus de nici o regulă, dar hai să îți spun și eu rugămintea mea:

Când mă vezi în bucătărie, picior peste picior, cu țigara în mână și cafeaua alături, să știi că mă doare în cot de cum îți stă dumitale basmaua!

oferta carti david press print

DavidPressPrint

Cabinet Psih. Babeu

ISSN 2821 – 5524 ISSN – L 2821 – 5524

Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme de MH Themes