Ce plante aromatice cultiva romanii – rozmarinul, levantica si busuiocul pe primele locur

Românii sunt tot mai interesaţi de cultivarea propriilor plante, iar cele aromatice se numără printre cele mai apreciate în acest sens, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit. „Românii se canalizează tot mai mult pe cultivarea de plante aromatice deoarece acestea sunt foarte greu de achiziţionat proaspete. Astfel, rozmarinul, levănţica şi busuiocul se află pe primele poziţii în topul celor mai vândute seminţe de plante aromatice din magazinele noastre”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România. Alături de acestea se…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Somon cu sos de piper

Timp de preparare: 40 minute (complexitate medie)   Ingrediente: 2 felii de somon sare,piper Sos de piper: 1 lingură piper negru 1 pahar de vin alb sec 2 linguri whisky 250 ml smântână de gătit zeamă de lămâie jumătate de linguriță de amestec sare și piper negru măcinat rozmarin verde tocat     Mod de preparare: Am început prin a hidrata piperul o oră în apă. Apoi, somonul l-am „tratat” cu un amestec de condimente special pentru peste și l-am pus la cuptor pentru cca 30 de minute. Am pus…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Orez cu legume la cuptor

Timp de preparare: 1 oră (complexitate redusă)   Ingrediente: 200g orez O lingură ulei măsline O ceapă tăiată mărunt O linguriță rozmarin 250g ciuperci tăiate în sferturi 2 ardei grași roșii tăiați în cubulețe 400g roșii tăiate cubulețe 525g supă de legume Pătrunjel     Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 190grade. Spălați orezul de mai multe ori și uscați bine. Încingeți uleiul într-o tigaie adăugați ceapa și lăsați până se înmoaie, cca 5 minute. Adăugați rozmarinul, ciupercile și amestecați 1 minut. Adăugați orezul, ardeii, roșiile și supa, apoi asezonati. Aduceți…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Pui basc cu ardei

Timp de preparare: 1 oră și 30 minute (complexitate medie)   Ingrediente: 1 pui tăiat bucăți 700 gr ardei grași, roșii, galbeni și verzi 3 căței de usturoi 1 kg de roșii decojite 1 pahar de vin alb 1 felie de suncム(Bayonne/de Parma) 75 g unt verdeață (pătrunjel, leuștean, rozmarin) 4 linguri ulei de măsline un praf de cuișoare sare, piper   Mod de preparare: Puneți într-o tigaie 4 linguri de ulei, căliți ceapă și usturoiul, apoi adăugați praful de cuișoare. Lăsați-le să se prăjească timp de 5 minute,…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Pulpă de curcan la cuptor

Timp de preparare: 2 ore și 30 minute (complexitate redusă)   Ingrediente: 1,5 kilograme pulpă de curcan 2 linguri muștar cu boabe 5 căței de usturoi 50 g bacon/slănină 2 crenguțe de rozmarin 5-6 linguri ulei de măsline 170 ml vin alb demisec sare piper   Mod de preparare: Încingem cuptorul la 180°C. Pulpele de curcan spălate și curățate, le frecăm cu muștarul cu boabe, le condimentăm cu sare și piper și le punem într-un vas termorezistent. Vom pune slănină, rozmarinul și usturoiul tăiat în bucăți mai mari peste pulpe,…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Piept de pui umplut cu brânzeturi

Ingrediente:   4 bucăți de piept de pui pregătite ca pentru şniţel, aplatizate până la o grosime de 2 mm, condimentate cu sare , cu piper şi rozmarin 2 linguri de maioneză pesmet fulgi de porumb seminţe de susan 50 gr.  caşcaval 50 gr.  Mozzarella pătrunjel mărar mentă coriandru 2 roşii cherry     Mod de preaprare:   Caşcavalul şi verdeturile se dau la blender: Pasta aromată obţinută se împarte în patru, cu ajutorul mâinilor dăm fiecărui sfert o formă lunguiaţă şi o aşezăm pe câte o bucată de piept…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Friptură de viţel umplută cu ciuperci

Ingrediente: 4 linguri unt 3 chifle 250 g ciuperci Champignon 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 legătură pătrunjel 1 fir de cimbru 1 lingură rozmarin tocat 3 ouă sare piper nucșoară 1 kg carne de vițel fasonată pentru ruladă 250 ml supă din carne Mod de preparare: Se taie cuburi pâinea și se rumenește în unt încins. Se lasă să se răcească. Se taie felii ciupercile. Ceapa se toacă și se călește în ulei încins. Se adaugă ciupercile și se călesc până ce se evaporă lichidul.   Se…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Piept de curcan umplut

Ingrediente:   1 bucată piept de curcan 400 grame ciuperci 100 grame șunculița 150 grame măsline tăiate 1 bucată ceapă 1 cană vin alb 1/2 bucată lămâie 1/2 linguriță piper 1/2 linguriță sare 1/2 linguriță rozmarin 1/2 linguriță pătrunjel uscat   Mod de preparare : Pieptul de curcan se spală și se taie pe lungime ; se întinde apoi pe o folie de plastic și se bate un pic cu ciocanul de șnițele; se toarnă deasupa zeamă de lămâie și se presară rozmarin; îl lăsăm apoi în pace și ne…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Piept de pui cu lămâie

Ingrediente: 4 felii de piept de pui 1 lămâie 1 pahar de vin alb sec 20 ml ulei de masline 5-6 foi de dafin Sare Piper 1 crenguţă rozmarin 100 gr făină   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu vinul , sucul de la o lămâie, uleiul, foile de dafin, sarea şi piperul   2.Se pune sosul obţinut în tigaie la foc mic, amestecand continuu circa 1 minut pană se incheagă sosul 3. Condimentaţi piepturile de pui cu suc de la o lămâie si rozmarinul şi se pun la prăjit…

Citește mai mult