SOCIAL / Miercurea Ciuc, primul oraş din ţară unde începe furnizarea încălzirii în sistem centralizat

Municipiul Miercurea Ciuc este primul oraş din ţară unde începe furnizarea încălzirii în sistem centralizat, din cauză că temperaturile au scăzut considerabil, în ultima perioadă.

Directorul GOSCOM Miercurea Ciuc, Fekete Ana, a declarat că s-a luat decizia ca, începând de vineri, să se furnizeze agentul termic în oraş, în condiţiile în care seara şi dimineaţa este destul de frig.

Potrivit reglementărilor în vigoare, societăţile de termoficare pot începe furnizarea încălzirii atunci când media temperaturilor, între orele 6,00 şi 18,00, se situează sub 10 grade Celsius.
Fekete Ana a spus că la Miercurea Ciuc deja sunt îndeplinite aceste condiţii, iar începând de vineri caloriferele vor fi calde între orele 5,00 şi 9,00 dimineaţa, precum şi seara, între 18,00 şi 21,00, pentru a asigura, mai ales în weekend, confortul termic în apartamente.
Este destul de frig dimineaţa şi seara şi am decis să începem furnizarea încălzirii. Este important ca, mai ales în weekend, când oamenii stau mai mult acasă, să aibă un confort corespunzător în apartamente, a spus Fekete Ana.
La Miercurea Ciuc, s-a înregistrat, în această săptămână, cea mai scăzută temperatură a toamnei, marţi dimineaţă mercurul termometrelor coborând până la minus patru grade Celsius. Mulţi dintre locuitorii oraşului spun că şi-ar fi dorit să se furnizeze încălzire cât mai târziu, poate chiar în noiembrie, din cauza facturilor mari la întreţinere, mai ales că preţul gigacaloriei a crescut de la 229 de lei la 299 de lei.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.