GASTRONOMIE / Lemon Chicken

Ingrediente: 1 kg piept de pui fără os și pieliță 2 linguri de sos de soia 1/2 linguriță de sare 2-3 ouă (depinde de mărimea lor) 4 lingurițe de amidon alimentar 1/2 linguriță de praf de copt piper alb după gust ulei pentru prăjit 25 ml miere 250 ml supă de pui 1 1/2 lingură amidon alimentar 2 linguri suc de lămâie 3/4 – 1 linguriță de sare 3 felii lămâie 2 linguri ulei șofran (opțional)   Mod de preparare:   Se spală, se curăță de oase și se scoate…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Ruladă de pui

Ingrediente: 750 g carne (piept de pui dezosat) 100 g ciuperci proaspete 1 morcov mic 150 g bacon 50 g cașcaval 1 ou 1 lingură de smântână 1 fir de ceapă verde puțin mărar și pătrunjel sare, piper, cimbru Mod de preparare: Se spală puiul, se taie pe orizontală astfel încât să rămână o bucată întreagă, dar mai subțire. Se întinde o folie de plastic pe masă și se pun bucățile de pui unele lângă altele. Se condimentează. Peste ele se pune o altă bucată de folie. Se bate pieptul…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Pui tandoori cu curry de legume

Ingrediente tandori chicken: – 500 gr de piept de pui – 2 linguri de pudră tandoori (scorțișoară, coriandru, chimion, cuișoare, usturoi pudră, ghimbir pudră, boia iute, boia dulce, sare) – 150 ml iaurt sau iaurt amestecat cu smântână – 2 linguri ulei – 1 linguriță de suc de lămâie – sare după gust Curry cu legume: – 100 gr orez sălbatic – 100 gr morcov – 100 gr mazăre – 100 mazăre – 1 litru de apă – 500 gr zeamă supă groasă de legume – 1 linguriță lămâie –…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Salată Olivieh

Timp de preparare: 1 oră (complexitate medie)   Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 2 morcovi 1 piept de pui (și stângul și dreptul) 3 ouă fierte tari castraveți murați (după placul vostru,mie îmi place cu cât mai mulți) 200 gr de mazăre 200 ml maioneză 1 lingură muștar sucul de la o jumătate de lămâie sau lime sare,piper proaspăt măcinat măsline și roșii pentru decor   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă,după ce s-au fiert se scot și se lasă să se răcească. Apoi se tăie în cubulețe. Între…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Piept de pui umplut cu brânzeturi

Ingrediente:   4 bucăți de piept de pui pregătite ca pentru şniţel, aplatizate până la o grosime de 2 mm, condimentate cu sare , cu piper şi rozmarin 2 linguri de maioneză pesmet fulgi de porumb seminţe de susan 50 gr.  caşcaval 50 gr.  Mozzarella pătrunjel mărar mentă coriandru 2 roşii cherry     Mod de preaprare:   Caşcavalul şi verdeturile se dau la blender: Pasta aromată obţinută se împarte în patru, cu ajutorul mâinilor dăm fiecărui sfert o formă lunguiaţă şi o aşezăm pe câte o bucată de piept…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Pui cu ciuperci de pădure

Timp de preparare: 40 minute (complexitate medie)   Ingrediente: 2 piepți de pui mai mari 150gr bacon afumat 3 linguri cu bulion 2 căței de usturoi 1/2 linguriță de tarhon uscat 400gr ciuperci de pădure 250ml supă de pui o ceapă medie o lingură cu făină 5 linguri cu ulei sare piper             Mod de preparare: Pieptul de pui se taie în bucățele micuțe,se condimentează cu sare și piper și se rumenește în 5 linguri cu ulei.Se scoate și se păstrează deoparte.În aceeași tigaie se…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Pui GongBao

Ingrediente:   2 bucăți de piept de pui 1 lingură de ulei de alune 2-10 ardei iuți 3 căței de usturoi 100 g ghimbir feliat foarte subțire 1 fir de praz 85 g alune 4 lingurițe sos de soia 1 linguriță vin de orez sau vin alb, demi-sec 1 1/2 linguriță de zahăr brun 1 linguriță de oțet de orez 1 linguriță de ulei de susan 2 linguri de supă de pui morcov 1 castravete sare zahăr amidon orez     Mod de preparare:   Amestecați într-un castron sosul de…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Piept de pui în crustă de seminţe de susan şi sos olandez

Ingrediente:   Piept de pui dezosat şi fără pieliţă 1.500 grame Piper negru Sare Pesmet 100 grame Făină 100 grame 3 ouă Mango 120 grame Seminţe de susan 80 grame 4 gălbenuşuri Unt  270 grame Lămâie 100 grame Ulei pentru prăjit 200 ml Salată asortată Lămâie verde 50 grame Sare de mare Roşii cherry 150 grame Ulei de măsline 50 grame Mod de preparare:     Se scoate pieptul de pui din frigider cu o jumătate de oră înainte de preparare. Mango se spală, se curăţă, se taie până la…

Citește mai mult

GASTRONOMIE / Piept de pui cu lămâie

Ingrediente: 4 felii de piept de pui 1 lămâie 1 pahar de vin alb sec 20 ml ulei de masline 5-6 foi de dafin Sare Piper 1 crenguţă rozmarin 100 gr făină   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu vinul , sucul de la o lămâie, uleiul, foile de dafin, sarea şi piperul   2.Se pune sosul obţinut în tigaie la foc mic, amestecand continuu circa 1 minut pană se incheagă sosul 3. Condimentaţi piepturile de pui cu suc de la o lămâie si rozmarinul şi se pun la prăjit…

Citește mai mult

Anca Badiu are probleme de la carnea de pui

Anca Badiu nu scapă de problemele de sănătate. Pe lângă astmul de care suferă, cântăreaţa a făcut o toxiinfecţie alimentară urâtă după ce a consumat piept de pui din comerţ. Anca Badiu a ajuns şi la urgenţe. Iniţial i-au apărut mai multe erupţii pe piele. Medicii i-au spus să se dea cu mentol pentru calmarea epidermei, dar iritaţiile au devenit şi mai virulente. Când s-a dus la medic pentru a afla care este problema, Anca Badiu a descoperit că a făcut şi o alergie la condimentele din pieptul de pui.…

Citește mai mult