CCIA Timis organizeaza noi serii de cursuri gratuite de antreprenoriat pentru IMM-urile din Regiunea Vest

 

În calitate de partener al Proiectului “Inițiere în dezvoltarea afacerii”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face înscrieri pentru noi serii de cursuri gratuite de dezvoltare a abilităților antreprenoriale care se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2013.

Specialităţile vizate sunt: Iniţiere competenţe antreprenoriale; Perfecționare competenţe antreprenoriale; Specializare competenţe antreprenoriale; Negociere; Managementul performanţelor; Finanţe pentru nefinanţişti; Manager de proiect; Managementul schimbării; Leadership; Procese decizionale; Manager îmbunătăţire procese.

Cursurile au loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

În perioada ianuarie-februarie a.c., cursurile se desfășoară după următorul program:

– 21-22 și 23 ianuarie 2013 – Perfecționare competenţe antreprenoriale / Aplicații practice;

– 4-5 și 6 februarie 2013 – Specializare competenţe antreprenoriale / Aplicații practice.

Proiectul se adresează personalului de conducere din micro-întreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii din regiunea Vest. Din cadrul unei firme pot participa mai multe persoane. Fiecare persoană înscrisă participă obligatoriu la 4 module de curs din lista celor 16 programe de formare. Durata unui curs este între 16-32 de ore, din care 2 zile de curs în sală (între orele 9.00–17.30), completat cu ore de curs pe platforma on-line.

La finalul cursului, participanţii susţin un examen în urma căruia vor primi certificate de absolvire autorizate de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi avizate de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei.

Pe lângă activitatea de cursuri, proiectul vizează dezvoltarea abilităților antreprenoriale prin servicii de consiliere şi coaching personalizat. În acest sens, o echipă de specialişti ai CCIAT oferă servicii gratuite constând în asistenţă tehnică şi colaborare on-line pentru formarea pe mai departe a abilităţilor antreprenoriale dobândite la cursuri, în scopul dezvoltării firmei existente sau demarării unei afaceri noi.

Proiectul “Iniţiere în dezvoltarea afacerii” este derulat de Resources Development & Ideas Bucureşti în calitate de partener coordonator, alături de CCIA Timiş – partener naţional Regiunea Vest, CCIA Ialomiţa – partener naţional Regiunea Sud-Muntenia, Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna – partener naţional Regiunea Centru, Asociaţia Junior Chamber International Cluj-Napoca – partener naţional Regiunea Nord-Vest, HUM Management Consulting Cluj-Napoca – partener naţional Regiunea Nord-Vest şi Pannenbacker Consulting Erlangen (Germania) şi Negotiate Ltd. Edinburgh (Marea Britanie) ca parteneri transnaţionali.

Proiectul se încadrează în priorităţile Strategiei Lisabona de promovare a culturii antreprenoriale şi de transformare a Uniunii Europene într-un spaţiu atractiv pentru investiţii şi muncă. Prin acest proiect, abilităţile manageriale vor fi îmbunătăţite pentru a face faţă cerinţelor mediului economic în situaţia de criză şi post-criză.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.