Blatul: -200 g zahar tos -5 linguri cu miere -150 ml apa -1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet -100 ml ulei -500 g faina si un praf de sare Glazura: -300 ml apa -300 g zahar -250 g margarina -5 linguri cacao -esenta de rom -nuca de cocos (sau nuca) Mod de preparare: Mixam toate ingredientele bine si obtinem un aluat ca de chec. Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la foc mediu cca. 30-35 de minute. Cand…
Citește mai multEtichetă: zahar
Prăjitura Aurica
BLAT – 7 albușuri se bat cu 250 de grame de zahăr. Se adaugă o cană de nuci tăiate mărunt, în care am pus 100 de grame de făină, o cană rahat (tăiat mărunt) și o cană de stafide înmuiate în esență de vanilie și stoarse bine. Se coace la foc potrivit. CREMA – 7 gălbenușuri se freacă cu 200 grame de zahăr și ½ căniță de lapte. Se fierbe pe foc mic, până se îngroașă. Când s-a răcit, se pune coajă de lămâie și ½ ceașcă zeamă de lămâie.…
Citește mai multINTERNAŢIONAL / Uniunea Europeană interzice oficial zahărul în sucurile de fructe
Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor mediului la Bruxelles, o directivă care interzice adăugarea de îndulcitori în sucurile de fructe, în rândul cărora a fost inclus şi sucul de roşii. În viitor, sucurile de fructe nu vor mai conţine, prin definiţie, îndulcitori. Nectarurile, făcute din piure de fructe la care se adaugă apă, pot conţine îndulcitori, dar nu mai pot avea etichete de tipul „fără adaos de zahăr”, pentru a pune capăt potenţialelor confuzii. Noua directivă ar urma să intre în vigoare…
Citește mai multGASTRONOMIE / Friptură de porc la tavă cu bere și inele glasate
Timp de preparare: 1 oră și 45 minute (complexitate medie) Ingrediente: 1,2-1,5 kg carne de porc (cotlet, pulpă, mușchiuleț, ceafă, gușă) 1 morcov 1 păstârnac 1-2 cepe 300-350 g mazăre (proaspătă, conservată sau congelată) 1 linguriță miere 2 linguri oțet roșu 3-4 linguri ulei 1 lingură ulei de măsline 1 linguriță boia dulce 1 vârf de cuțit boia iute 3-4 foi de dafin 500 ml bere blondă 2 linguri ketchup 3 lingurițe zahăr unt cât o nucă 1/2 ardei gras roșu 1/2 legătură mărar sare, piper, cimbru …
Citește mai multFAPT DIVERS / Intensitatea muzicii îi face pe oameni să bea mai mult
Băuturile alcoolice par mai dulci când se consumă într-o atmosferă zgomotoasă, ceea ce sporeşte pofta de a bea, arată un studiu menţionat de 7sur7.be. Oamenii au o înclinaţie înnăscută pentru zahăr, iar aceste rezultate oferă o explicaţie plauzibilă pentru faptul că oamenii beau mai mult alcool în medii zgomotoase, spune autorul studiului. În cadrul cercetării, 80 de participanţi au fost introduşi în patru niveluri diferite de distracţie: de la perturbare zero la o cameră în care era citit un articol de ziar în timp ce muzica era dată tare. Participanţilor…
Citește mai multGASTRONOMIE / Pui GongBao
Ingrediente: 2 bucăți de piept de pui 1 lingură de ulei de alune 2-10 ardei iuți 3 căței de usturoi 100 g ghimbir feliat foarte subțire 1 fir de praz 85 g alune 4 lingurițe sos de soia 1 linguriță vin de orez sau vin alb, demi-sec 1 1/2 linguriță de zahăr brun 1 linguriță de oțet de orez 1 linguriță de ulei de susan 2 linguri de supă de pui morcov 1 castravete sare zahăr amidon orez Mod de preparare: Amestecați într-un castron sosul de…
Citește mai multPARANORMAL / Ruinele Cambay – Khambhat şi Dwarka
Oraşele antice , descoperite lângă coasta Cambay din India, demonstrează capacitatea remarcabilă de construcţie, a unui popor antic folosind blocuri imense de granit, care sunt structurate ca şi cuburiile de zahăr. Două situri descoperite, datează din anul 7500 Î.H. ele fiind artefacte din perioada pre-Harappan. La 50 de mile distanţă, al doilea sit cunoscut sub denumirea de ruinele pierdute de la Mahabaliipuram, cu un stil arhitectural complet diferit, de aici lipsesc orice fel de artefacte şi nici nu s-au găsit nici un fel de inscripţii. Controversele spun că bucăţile de lemn…
Citește mai multGASTRONOMIE / Carbonada
Timp de preparare: 3 ore (complexitate medie) Ingrediente: 1,2 -1,5 kg carne de vită (antricot, mușchi, pulpă) 6 cepe medii 1/2 morcov 20 g unt 3 linguri făină albă 3 linguri pesmet 3 linguri oțet de vin roșu 1 l bere blondă 1-2 peperoni 1 lingură zahăr (brun) sare, piper 3 frunze de dafin câteva frunze de tarhon 1 linguriță ghimbir dat pe răzătoare 1 praf de scorțișoară 1 linguriță cimbru uscat sau 3-4 crenguțe cimbru proaspăt Mod de preparare: Carbonada un fel de mâncare specific regiunii…
Citește mai multGASTRONOMIE / Tuşpais de dovlecei cu praz
Timp de preparare: 35 minute (complexitate redusă) Ingrediente: 1-2 dovlecei (650-750 g) 1 praz 1 ceapă 1 morcov 2-3 roşii 1 legătură mărar + pătrunjel 2 lingurițe de făină 2-3 căței de usturoi 4 linguri ulei (de măsline) sare, piper, cimbru, 1 frunză de dafin, 1 linguriță bază pentru mâncăruri 1 linguriță de zahăr (opțional) Mod de preparare: Curățați dovleceii, ceapa, morcovul și tăiați ceapa mărunt, morcovul feliuțe subțiri, dovleceii feli mai groase. Prazul se curăţă de mustăți și frunze pălite şi se taie felii subțiri. Puneți…
Citește mai multGASTRONOMIE / Piept de curcan cu mango
Ingrediente: 1 piept de curcan 2 mango 4 linguri sos de roșii 2 roșii 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ardei iute 2 fire ceapă verde 2 linguri zahăr Mod de preparare: Tocăm mărunt ardeiul iute. Curățăm mangoul de coajă, îndepărtăm sâmburele și tăiem cuburi pulpa fructului. Tăiem pieptul de curcan fâșii. Încingem 2 linguri de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie de teflon și prăjim fâșiile de curcan timp de 7-8 minute. Adăugăm sucul de roșii, zahărul și roșia feliată subțire. Lăsăm pe…
Citește mai multS-a aprobat proiectul de lege pentru coşul de solidaritate
Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru sprijinirea pensionarilor cu alimente de bază ieftine, a declarat Gabriel Oprea pentru agenţia Mediafax. „Coşul de solidaritate” va cuprinde o serie de produse alimentare de bază care vor fi oferite pensionarilor contra cost, dar la cel mai mic preţ posibil. Printre alimentele care vor fi oferite la preţ mic se numără făina, zahărul, uleiul, mălaiul şi orezul. Produsele vor fi distribuite de către autorităţile locale, sub monitorizarea prefecţilor. Din punct de vedere economic, programul nu implică un efort bugetar, nu se acordă…
Citește mai multCe să mâncăm pentru a contracara celulita
Celulita este fără îndoială coşmarul femeii moderne. Alimentaţia bogată în grăsimi şi stilul de viaţă sedentar din lumea occidentală favorizează retenţia de apă în organism, şi astfel apare aspectul de „coajă de portocală” pe fund, şolduri, coapse, abdomen sau braţe. Deşi celulita este destul de rezistentă la diete, o alimentaţie sănătoasă poate o poate reduce semnificativ. Celulita apare la femei deoarece ţesuturile reprezentantelor sexului frumos sunt mult mai moi decât ale bărbaţilor, acest lucru fiind o adaptare necesară pentru schimbările din timpul sarcinii. De asemenea, femeile din rasa caucaziană sunt…
Citește mai multTimişoara / Stocurile europene de la Primărie au rămas fără biscuiţi, zahăr şi lapte praf
Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara vă informează că, începând cu data de 21 marti, nu se vor mai distribui: biscuiţi, zahăr şi lapte praf, deoarece cele trei stocuri au fost epuizate , iar celelalte produse alimentare (făină de grâu, făină de mălai şi paste făinoase) provenind din stocul Uniunii Europene se vor distribui în continuare, până la epuizarea stocului. Atât persoanele care beneficiază de suplimentarea produselor alimentare cât şi cele care nu s-au prezentat pentru ridicarea produselor alimentare, sunt rugate să se prezinte la sediul de distribuire din Timişoara,…
Citește mai mult